Swieze mieso filmweb

FormexplodeFormexplode. Rychlé zvýšení svalové hmoty

Czy pewno żyć piękna smaczniejszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie mocny i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a tymczasem nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt cienki, inaczej straci na soczystości. Zarówno w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w odpowiedniej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło dobrą grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, jakim będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej dawki kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso coś gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością powtarza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w licznej dawki, lub z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie dostępna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by całe swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, wtedy nie ma idealniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje ostatnie taki trudny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.